De toekomst van pasta: 3D printen

De toekomst van pasta: 3D-printen

De toekomst van pasta: 3D printen
Een recent onderzoeksproject van de Tangible Media Group van het Massachusetts Institute of Technology combineert 3D printen, moleculaire gastronomie en macaroni. Volgens MIT News hebben onderzoekers Wen Wang en Lining Yao hebben van vellen gelatine en zetmeel ‘shape-shifting’ pasta gemaakt die reageert als het wordt blootgesteld aan water en zich dan opvouwt.

Yao’s uiteindelijke doel het creëren van zelfvormende dumplings, maar dat zal nog wel even op zich laten wachten. Intussen denkt het team dat hun werk kan helpen om de transportkosten van voedsel te reduceren en kan leiden tot een nieuwe trend in dineren.

3D-printen van strips cellulose

Wang en Yao werkten eigenlijk met bacteriën die reageren op vocht, maar begonnen ook te spelen met eetbare materialen met dezelfde eigenschap. Hun pasta is gemaakt van dunne lagen gelatine met verschillende dichtheden. Als de toplaag met hoge dichtheid water absorbeert, buigt hij rond de minder dichte onderlaag, waardoor een eenvoudig buisvormig stukje pasta ontstaat.

Door het 3D-printen van strips cellulose op de bovenlaag kon het team de uiteindelijke vorm van de pasta bepalen en van alles creëren: van traditionele rigatoni tot avant-garde paddenstoelen en bloeiende bloemen. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.