Top-5 actiepunten die 3D-printing industrie kunnen redden

Top-5 actiepunten die 3D-printing industrie kunnen redden

Top-5 actiepunten die 3D-printing industrie kunnen redden
3D-printing is een toptechnologie waar we als innovatief land vol moeten durven op inzetten. Bijkomend pluspunt is dat onze regio wat 3D-printing betreft al sinds jaar en dag pionierswerk verrichten. Maar die leidende rol komt stilaan onder druk te staan’, schrijft Benjamin Denayer, Senior business developer additive manufacturing bij Sirris.

Daarom stelt Sirris, het collectief centrum van en voor de technologische industrie, vijf concrete actiepunten voor die ons moeten toelaten ook in de toekomst top te blijven.

De maakindustrie speelt een cruciale rol in onze economie. Het is een motor voor innovatie, productiviteit, kwalitatieve jobs en dus welvaart. Europa zag de voorbije decennia echter heel wat productiebedrijven wegtrekken richting lageloonlanden. Om duurzame groei te realiseren is er daarom nood aan een strategie die volop inzet op toekomstgerichte technologieën.

3D-printing, bijvoorbeeld, – additive manufacturing (AM) in het jargon – draait om het samenvoegen van materialen – metalen, polymeren, keramiek,… – om op basis van 3D-modellen specifieke onderdelen te ‘printen’. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.