TU Delft studenten maken 3D-geprinte fietsframe

TU Delft studenten maken 3D-geprinte fietsframe

TU Delft studenten maken 3D-geprinte fietsframe
Een groep van vijf studenten van de Technische Universiteit Delft hebben een roestvrijstalen fietsframe ontworpen en gebouwd met behulp van een 3D-printer. De fiets is een resultaat van een onderzoeksproject van het Industrieel Ontwerpen 3D Building FieldLab.

De studenten van de TU Delft werkten samen met het Amsterdamse bedrijf MX3D aan de 3D-geprinte fiets frame. MX3D kwam vorig jaar in het nieuws vanwege hun bijzonder project, ’s werelds eerste 3D-geprinte voetgangers brug in Amsterdam. Deze brug is nog in aanbouw.

3D Building FieldLab

De vijf studenten, bestaande uit Harry Anderson (Industrial Design, RMIT University, Melbourne), Stef de Groot (Industrieel Ontwerpen, Delft), Ainoa Areso Rossi (Civiele Techniek en Geowetenschappen, Delft), Sjoerd van de Velde (Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen, Delft), Joost Vreeken (Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Delft) en MX3D werkten in totaal drie maanden aan het fietsframe. Het project werd gecoördineerd door dr. Jouke Verlinden, onderzoeker en coördinator van de 3D Building FieldLab.

De fiets werd vorige maand al gepresenteerd tijdens de Dies Natalis van de TU Delft. De fiets is deze maande te bewonderen tijdens de conferentie Matching for new materials – Expanding the horizon in het Duitse Neuss op 15 februari.

In onderstaande video kun je de bouw van het frame zien en de testrit van de 3D-geprinte fiets.

Foto: TU Delft

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.