Turien & Co. innoveert met verzekering voor 3D-printen

Turien & Co. innoveert met verzekering voor 3D-printen

Turien & Co. innoveert met verzekering voor 3D-printen
Turien & Co. introduceert de 3D-verzekering, een verzekering die schade door ondeugdelijke producten uit een 3D-printer dekt. Met de 3D-verzekering richten wij ons op ‘prosumers’: producerende consumenten die actief zijn met een 3D-printer. Het thuisgebruik van de 3D-printer zal naar verwachting toenemen, en daarmee ook de behoefte aan een verzekering die schade door gebrekkige 3D-producten vergoedt.

Partuculieren

De 3D-verzekering is bedoeld voor particulieren en prosumers die printen voor eigen gebruik, maar ook 3D-voorwerpen voor anderen printen, al dan niet tegen een vergoeding. De verzekering keert uit als een 3D-geprint voorwerp gebrekkig blijkt en een persoon of bedrijf hierdoor zaak- of letselschade oploopt. Ook schade aan het 3D-voorwerp zelf is dan gedekt.

Het maakt – in tegenstelling tot de particuliere aansprakelijkheidsverzekering – niet uit of de verzekerde aansprakelijk is voor de schade door het gebrekkige 3D-voorwerp. “Bij het 3D-printproces zijn veel schakels betrokken, zoals de producent van de 3D-printer, de fabrikant van het filament en de ontwerper van het 3D-model. Het is zowel voor de schadelijdende partij als voor de verzekerde fijn dat zij niet in een discussie over het aansprakelijkheidsvraagstuk verwikkeld raken. Ook doet niet ter zake of voor het 3D-printen een vergoeding is gevraagd”, aldus Jan Hamburger, manager Markt & Product.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.