Twee jaar cel voor 3D-printen revolvers

Twee jaar cel voor 3D-printen revolvers

Twee jaar cel voor 3D-printen revolvers
Een rechtbank in het Japanse Yokohama heeft maandag de 28-jarige Japanner Yoshitomo Imura veroordeeld voor een gevangenisstraf van twee jaar wegens het 3D-Printen van twee revolvers en het verspreiden van een instructie-video waarin de Japanner uitleg geeft over het maken van de revolvers.

Voorzitter Koji Inaba van de rechtbank in Yokohama acht de kans bewezen dat de instructie video er toe kan leiden dat andere mensen het voorbeeld zullen volgen van Imura. Imura, een voormalig werknemer van de Shonan Institute of Technology, gebruikte op het internet gebaseerde informatie om de twee functionele wapens te maken, volgens de uitspraak van de rechtbank.

Instructie-video

Vervolgens zette hij een instructie-video online waarin hij uitlegt hoe je zo’n wapen kunt maken en vervolgens kan printen. Volgens de advocaten van Imura was hij er niet van bewust dat hij met iets illegaals bezig was. Dit is door de rechtbank naar de prullenmand verwezen is wist hij wel degelijk dat hij fout was aldus de rechtbank.

Sinds de opkomst van het 3D-Printen, is het aantal wapens wat gemaakt is met behulp van een 3D-Printer schrikbarend toegenomen. De Amerikaan Cody Wilson was de eerste die met behulp van een 3D-Printer een pistool had geprint en daarmee daadwerkelijk een kogel kon afvuren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.