Ultimaker lanceert de Ultimaker 3

Ultimaker lanceert de Ultimaker 3

Ultimaker lanceert de Ultimaker 3
Ultimaker lanceert met de Ultimaker 3 zijn meest geavanceerde printer tot nu toe. Ultimaker is één van de bekendste klassieke 3D-printers. Ultimaker was er van het begin af aan bij, en kan een line-up van gebruiksvriendelijke toestellen voorleggen die in hoge kwaliteit kunnen printen.

Net als gelijkaardige toestellen in deze prijsklasse zijn Ultimakers FDM-printers. Dat zijn toestellen die een spoel filament als grondstof gebruiken. Dat filament, meestal ABS of PLA, wordt gesmolten en vervolgens door de printkop laagje na laagje gedeponeerd tot er een model bestaat.

De techniek is eenvoudig en vrij betaalbaar, maar heeft een groot nadeel: veel modellen vereisen het printen van ondersteuningen die je achteraf moet wegknippen, wat niet altijd goed gaat. Denk bijvoorbeeld aan de letter T. Het bovenste balkje printen zonder ondersteuning gaat niet, omdat de laag gesmolten filament geen eerder gelegde laag heeft om op te rusten.
Slimme ondersteuning

De Ultimaker 3 is nog steeds een FDM-printer, maar het ondersteuningsprobleem is verholpen met de hulp van een tweede printkop. “Die is geoptimaliseerd om PVA te printen”, verduidelijkt Jeroen Paulussen, COO van verdeler Trideus. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.