Ultimaker gaat samenwerken met wereldwijde materiaalbedrijven

Ultimaker gaat samenwerken met wereldwijde materiaalbedrijven

Ultimaker gaat samenwerken met wereldwijde materiaalbedrijven
Ultimaker gaat met verschillende internationale materiaalbedrijven samenwerken.Dat maakte het bedrijf bekend tijdens Rapid + TCT in Fort Worth, Texas. De partijen slaan de handen ineen om te voldoen aan de groeiende vraag van professionele eindgebruikers, die de hoogwaardige technische materialen van deze materiaalbedrijven ook willen gebruiken op Ultimaker 3D-printers.

Ultimaker is een samenwerking aangegaan met DSM, BASF, Dupont, Owens Corning, Mitsubishi, Henkel, Kuraray, Solvay en Clariant als onderdeel van een allianceprogramma om printen met hoogwaardige kunststoffen en composieten op Ultimaker-machines mogelijk te maken.

Materiaalprofielen in Ultimaker Cura

Ultimaker levert software gebaseerd op uitgebreid onderzoek, ontwikkeling en materiaalkennis, waarmee de partners materiaalprofielen kunnen ontwikkelen voor hun bestaande en nieuwe materialen.

De materiaalprofielen, die via Ultimaker Cura beschikbaar worden gesteld, zorgen ervoor dat eindgebruikers ook met deze hoogwaardige materialen betrouwbaar kunnen printen op hun Ultimaker 3D-printers. De samenwerkingen vormen een sterke basis voor de toekomst en openen deuren voor meer geavanceerde toepassingen op basis van de behoefte van gebruikers.

Jos Burger, CEO van Ultimaker: “3D-prints van hoge kwaliteit zijn het resultaat van een optimale afstemming tussen hardware, software en materialen. De strategische samenwerking met deze wereldwijde materiaalbedrijven maakt het gebruik van de meest geavanceerde engineering plastics op Ultimaker-printers mogelijk. Hierdoor kunnen de klanten van deze materiaalbedrijven en Ultimaker 3D-printen volledig in hun bestaande workflow integreren en krijgen zij toegang tot geavanceerde materialen voor een breed scala aan toepassingen in verschillende segmenten en industrieën.”

3D-printtechnologieën

Volgens IDC zullen de wereldwijde bestedingen aan 3D-printtechnologieën in 2018 naar verwachting bijna 12 miljard dollar bedragen. Naarmate 3D-printen populairder wordt bij ondernemingen, is er een toenemende behoefte aan materialen die gedurende de gehele productontwikkelingscyclus kunnen worden gebruikt. Een grote autofabrikant kan bijvoorbeeld een bepaald soort plastic gebruiken om het merendeel van zijn onderdelen te maken. Het maken van prototypen met hetzelfde materiaal middels 3D-printen is hierbij waardevol, omdat men zo direct een idee heeft van het eindresultaat, of zo het eindproduct direct kan printen.

“De prestaties en betrouwbaarheid van Ultimaker 3D-printers waren voor ons cruciaal bij het ontwikkelen van ons technisch filament XSTRAND™,” zegt Dr. Chris Skinner, Director Front End Innovation bij Owens Corning. “Het betrouwbare platform van het Ultimaker systeem stelde ons team in staat om op efficiënte wijze technische oplossingen met hoge prestaties te ontwikkelen voor deze groeiende markt. We gebruiken deze systemen dag in dag uit om zowel onze innovaties als die van onze klanten mogelijk te maken.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.