Under Armour komt met schoen uit 3D-printer

Under Armour komt met schoen uit 3D-printer

Under Armour komt met schoen uit 3D-printer
Sportfabrikanten lijken het 3D-printen te hebben ontdekt. Vorig jaar kwamen twee grote sportmerken naar buiten met ieder een schoen die gemaakt is met behulp van een 3D-printer. In november van vorig jaar kwam New Balance naar buiten met hun eerste 3D-geprinte hardloopschoen.

Binnen een maand tijd kwam Adidas ook naar buiten met hun eigen 3D-geprinte schoen. Adidas maakte voor het gebruik van het 3D-printen van de schoen gebruik van plastic afval uit de oceaan.

Under Armour’s Innovation Lab

Naast Adidas en New Balance komt er opnieuw een sportfabrikant met een schoen die gemaakt is met een 3D-printer. Het Amerikaanse Under Armour heeft enkele dagen geleden hun eigen 3D-geprinte schoen gepresenteerd, de UA Architech. De schoen is ontworpen met behulp van de Autodesk Within software en 3D-geprint met een SLS 3d-printer, bij het Under Armour’s Innovation Lab. De schoen is overigens niet in zijn geheel geprint met een 3D-printer. Alleen de tussenzool komt uit de 3D-printer.

De zool van de schoen biedt een verbeterde stabiliteit. Het idee is dat het een schoen is die geschikt is voor zowel cross training als gewichtheffen. De UA Architechs zal in een beperkte oplage van 96 stuks worden geproduceerd. De schoen is vanaf 18 maart te koop voor een bedrag van 300 dollar. 269,81 euro. Of de schoen ook verkocht wordt via de Nederlandse webwinkel van Under Armour, is niet bekend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.