Unieke 3D-printer geeft Hulotech groeikansen

Unieke 3D-printer geeft Hulotech groeikansen

Unieke 3D-printer geeft Hulotech groeikansen
Het bedrijf Hulotech B.V. uit Stadskanaal investeert in een innovatieve en voor Nederland, unieke 3D-printer. De MJF 4200 printtechniek van fabrikant HP maakt het mogelijk om hoge kwaliteit producten tegen lagere prijzen, sneller en met betere eigenschappen te maken.

Hiermee wil het bedrijf een stevige positie verwerven op de markt voor medische producten, een voor Hulotech nieuwe markt. Door deze investering verwacht Hulotech op termijn acht nieuwe arbeidsplaatsen te creëren; drie op LBO-niveau, drie op MBO-niveau en twee op HBO-niveau. Voor de aanschaf van deze machine geeft de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work.

Het bedrijf onderscheidt zich van andere bedrijven door haar technische kennis van industriële toepassingen in het algemeen en van prothese-ontwikkeling en -productie in het bijzonder. Dankzij deze kennis in combinatie met de nieuwe HP-techniek kan Hulotech complete protheses printen, in plaats van alleen delen. Elke klant/patiënt kan hierdoor een op maat gemaakte prothese krijgen die vrijwel geen nabewerking nodig heeft. Lees verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.