Unieke trouwringen 3D-printen bij Cober trouwringen

Unieke trouwringen 3D-printen bij Cober trouwringen

Unieke trouwringen 3D-printen bij Cober trouwringen
In Oss kunnen stellen bij het atelier van Cober trouwringen hun eigen unieke trouwringen laten ontwerpen en printen en vervolgens gieten in goud, witgoud of ander edelmetaal. De ontwerper Vincent Cober ontwerpt samen met het huwelijkskoppel in spé de hoogstpersoonlijke en unieke trouwringen aan de hand van persoonlijke wensen, kenmerken en smaak van het stel.

Met behulp van een ontwerp programma worden de ringen ontworpen. Er wordt geen basisontwerp gebruikt maar samen met de klant wordt er vanuit het nulpunt gestart. Om een goede indruk te krijgen kan het ontwerp gedurende het proces zo nu en dan worden gerenderd tot een fotorealistisch beeld. De meeste mensen vinden dit geweldig en dit haalt het beste uit de deelnemers naar boven om tot die persoonlijke trouwring te komen.

3D-wasprinter

Door het ontwerp naar een speciale 3D wasprinter te sturen kan je met zeer hoge resolutie een wasprint maken die dan weer met een goud gietmachine omgezet kan worden in een gouden ring. De goudsmeden van Atelier Cober werken het model dan af en zetten de edelstenen of diamanten als die in het ontwerp horen.

In het atelier van Vincent Cober wordt al jaren op deze manier gewerkt. Dit levert een schat aan inspiratie op al is het alleen al maar dat je iemand hebt die je door het woud van mogelijkheden kan loodsen.

Foto ter illustratie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.