Valentijn in het FabLab De Cultuurfabriek

Valentijn in het FabLab De Cultuurfabriek

Valentijn in het FabLab De Cultuurfabriek
Zaterdag 11 februari is er van 13.00 tot 17.00 uur een Valentijnsactiviteit in het FabLab in De Cultuurfabriek. Bezoekers zijn van harte welkom om zelf een leuk 3D-cadeautje te maken voor een speciaal iemand.

Maak met de 3D-printer of met de 3D-pen iets moois voor je BFF, moeder, opa of gewoon voor een speciaal iemand. Dat mag je zelf weten. Je kan een sieraad, sleutelhanger, bloem of iets wat je zelf bedenkt, maken. Als het maar in het teken staat van Valentijn. Als het klaar is, maken we er een mooi cadeautje van.

Tinkercad

In het online tekenprogramma Tinkercad ga je met hulp van een FabLab-medewerker een 3D-ontwerp tekenen. Tinkercad is een leuk en eenvoudig programma waarmee je 3D-figuren kunt ontwerpen. Van deze 3D-figuren kun je later met een 3D-printer een echt object printen. Neem alvast een kijkje op tinkercad.com.

3D-pen

Net als met een 3D-printer kun je met een 3D-pen knutselen met plastic. Met een 3D-pen ben je helemaal vrij om te tekenen wat je wilt. De pen wordt gevuld met plastic vullingen en dan schrijf je met gesmolten plastic. Het leuke hieraan is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Van simpele woorden schrijven tot complexe figuren of hele kunstwerken. Het kan allemaal met een 3D-pen.

Kaartverkoop

Bij de klantenservice op de begane grond kun je voor €2,- een kaartje kopen, en dan heb je een uur de tijd om iets moois te maken. Wat je gemaakt hebt, pakken we leuk in en dan heb jij een mooi Valentijnscadeautje!

Bron en foto: Bibliotheek Veenendaal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *