Van pop-up stores naar 3D-printing

Van pop-up stores naar 3D-printing

Van pop-up stores naar 3D-printing
In maart kwam een tiental juristen aan de Balie in Antwerpen samen om het over mode en recht te hebben. Ze bespraken hoe het vandaag de dag zit met het huurcontract van pop-up stores, dat in 2016 werden opgericht, en hoe je omgaat met plagiaat in een wereld waarin je tegenwoordig zelfs schoenen kan printen met een 3D-printer.

Het recht past zich aan tijd en ruimte aan en evolueert mee met de maatschappij. Net zoals de modewereld, die constant snakt naar vernieuwing, staat recht nooit stil. Recht wordt gezien als pragmatisch en stijf; mode daarentegen als creatief, maar oppervlakkig.

Toch gaan de twee vaak hand in hand. Jurist Dave Mertens en fashionista Nele Somers delen graag hun kennis over het pop-up decreet, de mode van de toekomst en de eventuele toename van plagiaat dat hiermee gepaard zal gaan.

Leegstaand metrostation als pop-up

‘Sinds de negende staatshervorming vond er een herstructurering van woninghuur, pacht en handelshuur plaats’, licht Mertens toe. ‘Om stadskernen zoals Turnhout te versterken en half lege winkelstraten te bestrijden, kwam de pop-up als (deel)oplossing.’ Lees het hele artikel op de website van Knack.be

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.