Verstegen lanceert eetbare vulling voor 3D-foodprinter

Verstegen lanceert eetbare vulling voor 3D-foodprinter

Verstegen lanceert eetbare vulling voor 3D-foodprinterHet Rotterdamse bedrijf Verstegen heeft een wereldprimeur. Als eerste heeft het een eetbare vulling ontwikkeld voor een 3D-foodprinter. Eetbare inkt mag je het van Jeroen van der Graaf, creative director Verstegen Spices & Sauces, niet noemen. Het is wel eetbaar, heel eetbaar zelfs, maar het is geen inkt.

De cartridge is gevuld met uitsluitend verse, natuurlijke ingrediënten: bietenpuree, kardemon, piment en knoflook of een puree van knolselderij en macadamia of een frisse gel van citroen, agar-agar en kervel. De smaken zijn getest en doorontwikkeld met Jan Smink van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle – de kruiden en specerijen zijn vanzelfsprekend van Verstegen. De cartridges komen eind februari, begin maart op de markt.

,,3D printing is niet nieuw. Van protheses tot diverse auto-onderdelen. Al jaren wordt er volop in 3D geprint. Maar alles wat tot op heden wordt geprint is van kunststof, of van plastic. Ik wilde af van dat kunstmatige,’’ verhaalt Jeroen van der Graaf. Lees het artikel verder op de website van het AD

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.