Evenement: Voedsel 3D-printen in Venlo

Voedsel uit 3D-printer stap dichterbij voor consument

Voedsel uit 3D-printer stap dichterbij voor consument
In Venlo zal over drie weken de eerste editie van 3D Food Printing Conference worden gehouden, een evenement dat geheel in het teken zal staan van het 3D-printen van voedsel. Nu is het 3D-printen van voedsel nog een hype. Verwacht wordt dat de 3D printtechnologie in de nabije toekomst fundamenteel zal zijn voor de manier waarop mensen omgaan met voedsel.

Supermarkten zijn al bezig met het testen van taarten die op maat gemaakt worden met een 3D-printer en er zijn al restaurants die desserts maken met de 3D-printer. Er wordt al gesproken dat over twee jaar consumenten hun eigen voedsel 3D-printer in huis hebben staan.

Er is overigens nog wel veel onderzoek nodig om de hype om te zetten in realiteit. Welke bedrijfstakken zullen worden beïnvloed, welke voedselcomponenten kunnen worden afgedrukt in de nabije toekomst? En met welke aspecten moet rekening worden gehouden met de veiligheid van 3D geprint voedsel te garanderen?

Op dinsdag 21 april a.s. wordt de 3D Food Printing Conference gehouden bij Innovatoren in Venlo. Hét innovatieve netwerkcongres voor iedereen die betrokken is bij 3D printen en- /of de voedingsindustrie.

De 3D Food Printing Conference biedt designers en engineering professionals de kans om te ontdekken en te leren van de mogelijkheden van het 3D-printen in de voedselindustrie. De volgende onderwerpen komen tijdens de conferentie aan de orde:

Componenten voedsel: eiwitten, koolhydraten en vetten
Aangepaste voeding
Voedselverwerking & design
Veiligheid
Nieuwe waardeketens
Aanvragen voor ouderen en de gezondheidszorg
Hardware & software-ontwikkelingen
Business modellen en juridische kwesties

Meer informatie op: 3D Food Printing Conference.com

Foto: 3D Food Printing Conference

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.