Waarde aandelen 3D Printers hard onderuit

Waarde aandelen 3D Printers hard onderuit

Waarde aandelen 3D Printers hard onderuit
Hoewel 3D Printers razend populair zijn en de verkopen van de verschillende merken enorm zijn gestegen, geldt dit niet voor de aandelen van 3D Printers. Die zetten namelijk een harde daling in. Beleggers hadden rond de jaarwisseling nog €73 over van het aandeel van 3D Systems, de marktleider op het gebied van 3D Printers.

Rond de jaarwisseling was dit nog een feestje voor beleggers in het aandeel, want twee jaar daarvoor stond hetzelfde aandeel nog op €16. Ook de koers van Stratasys ging als een raket. Het aandeel aan de Nasdaq genoteerd was in zeer kortte tijd twee keer zoveel in waard.

Maar aan alle vreugde lijkt nu het einde inzicht. Markleider 3D Sustems heeft de waarde van het aandeel zien verdampen met 60%. Het aandeel van Stratasys ging van €136 (op het hoogtepunt) naar €88.

Hoewel de aandelen van de grootste aanbieders op het gebied van 3D Printen hard onderuit gingen, werd er door fabrikanten het afgelopen jaar voor rond de 3 miljard euro verdiend aan printers. De verwachtingen zijn dat dit zal oplopen naar 13 miljard in 2018.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.