WASP onthult 's werelds grootste Delta 3D-printer

WASProject onthult ’s werelds grootste Delta 3D-printer

WASP onthult 's werelds grootste Delta 3D-printer
Het Italiaanse World’s Advanced Saving Project, kortweg WASProject, onthult deze maand ‘s werelds grootste Delta 3D-printer, een 3D-printer van maar liefst 12 meter(!) hoog. WASP wil met deze bijzondere 3D-printer huizen gaan printen. De 3D-printer met de naam BigDelta 3D-printer, wordt onthult tijdens een show in het Italiaanse Massa Lombarda.

WASP streeft er naar om met deze 3D-printer huizen te gaan printen in ontwikkelingslanden om ervoor te zorgen dat iedereen kan beschikken over een eigen woning. De hoop is dat door het gebruik maken van grootschalige 3D-printen, huizen kunnen worden gebouwd uit de lokale kleisoorten die overal aanwezig is op die plekken.

Om iedereen te voorzien van een huis, heeft de Verenigde Naties berekend dat er de komende 15 jaar 100.000 woningen per jaar gebouwd moet worden. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die rond moeten komen van een jaar inkomen van rond de 3000 dollar of minder. De Verenigde Naties gaan er vanuit dat het in 15 jaar om ongeveer 4 miljard mensen zal gaan.

Het bedrijf stelt een visie die veel verder gaat dan alleen het bouwen van goedkope huisvesting. Hun inspiratie is de MakerEconomy, een nieuw model waar alles zelf geproduceerd wordt door middel van gezamenlijke oplossingen. Denk hierbij aan producten, huizen en alles wat we dagelijks nodig hebben.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.