Wat is er in de toekomst allemaal mogelijk met 3D-printen?

Wat is er in de toekomst allemaal mogelijk met 3D-printen?

Wat is er in de toekomst allemaal mogelijk met 3D-printen?
Kunnen we in een verre toekomst het tekort aan ruilorganen oplossen door ze gewoon te printen, net zoals er nu al implantaten op maat worden gemaakt? En zullen er op bouwwerven printers staan om materialen ter plaatse op maat te maken?

“De technologie biedt zeer veel mogelijkheden en zal verder evolueren. Alles wat je bij wijze van spreken kan tekenen, zal je ook kunnen printen. Als de geschikte materialen beschikbaar zijn want daar knelt nu het schoentje nog een beetje”, zegt professor dr. ir. Peter Van Puyvelde van de KU Leuven.

Pioniers

Wat weinigen weten is dat Belgische onderzoekers echte pioniers waren op het gebied van 3D-printen en dat we dat vandaag nog altijd zijn in de zoektocht en de ontwikkeling van materialen en machines die de deze technologie mogelijk maken. Voorlopig is 3D nog te tijdrovend om grote series te maken, maar de techniek zal volgens experts wel meer en meer zijn plaats vinden in de maatschappij. Dat we in de toekomst thuis iets in 3D kunnen printen, is zeker geen sciencefiction meer. Lees het hele artikel op de website van Nieuwsblad.be

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.