We willen de referentie worden voor 3D-geprinte gips

“We willen de referentie worden voor 3D-geprinte gips”

We willen de referentie worden voor 3D-geprinte gips
Draag jij binnenkort een 3D-geprinte gips als je een polsbreuk oploopt? Dat is alleszins de wens van Spentys. Het Brussels bedrijf wil het traditionele gips vervangen door 3D-geprinte gipsen uit plastic. De man achter dit bedrijf is Louis-Philippe Broze, een 23-jarige student-ondernemer, die samen met twee vrienden het idee op de markt wil brengen.

Je kan het eigenlijk geen gips noemen. Het voorwerp bestaat uit plastic en wordt afgedrukt. Het idee komt uit Nieuw-Zeeland en werd bedacht door Jake Evill. Spentys nam het over, maar deed “veel meer dan dat”, zegt Louis-Philippe Broze. “Er komt naast het idee heel wat bij kijken. We hebben alle nodige stappen gezet om het product effectief op de markt te brengen. Het begint bij een marktonderzoek. Daarnaast zijn er veel Europese normen waaraan je moet voldoen. Dat zorgt voor heel wat medische tests. Je moet ook nagaan hoe je dat praktisch gaat aanpakken.”

Spentys

Spentys kreeg een beurs ter waarde van 12.500 euro van het Waals Gewest om de haalbaarheid van het concept na te gaan. Met dat geld kochten ze onder andere printers en deden ze aan onderzoek. Vandaag de dag zijn ze op zoek naar private investeerders die willen meestappen in hun project.
Voordelen

“Het moeilijkste is om dokters en patiënten te doen beseffen dat dit voor hen een meerwaarde is. De medische wereld is vaak behoedzaam met nieuwigheden. Het is aan jou om hen te overtuigen”, zegt Broze. Daar kruipt vandaag het meeste tijd in. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.