WinSun 3D-print appartement en villa

WinSun 3D-print appartement en villa
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: De wereld zal in zekere zin veranderen door de opkomst van het 3D-printen. En dit zullen we (voorlopig) blijven zeggen. Wie zich verdiept heeft in de wereld van het 3D-printen, kan het beamen dat door het 3D-printen er al veranderingen plaats vinden.

We hebben de afgelopen tijd al tal van bedrijven voorbij zien komen die iets unieks hebben gemaakt met 3D-printen. Ik heb het niet over het 3D-printen van een bekertje of een lego-blokje, maar over het printen van voedsel, het printen van een auto en zelfs het printen van huizen heeft de revu al gepasseerd de afgelopen tijd. En op het gebied van het 3D-printen van huizen, komt een nieuw hoofdstuk bij.

Het Chinese bedrijf WinSun uit Shanghai, die afgelopen jaar in het nieuws kwam door het 3D-printen van tien huizen binnen vierentwintig uur, heeft een behoorlijke vooruitgang geboekt op het gebied van 3D-geprinte huizen. WinSun heeft sinds kort een compleet appartementencomplex van zes verdiepingen gemaakt met een 3D-printer.(zie bovenstaande foto) Evenals een villa die gemaakt is met dezelfde 3D-printer. Toegegeven, niet alles in met de 3D-printer gemaakt.


Het appartementencomplex en de villa zijn te bewonderen bij het Suzhou Industrial Park in de Chinese provincie Jiangsu. Met behulp van een zes meter hoge machine, begon het team van WinSun met de bouw. De 3D-printer is in staat om de onderdelen stuk voor stuk te printen met een speciale “inkt”. Het bouwmateriaal van het complex en villa is gemaakt van bouwafval. Het bestaat uit beton, glasvezel, zand en een speciale verharder. De 3D-geprinte onderdelen zijn vervolgens naar de bouwplaats toegebracht om het vervolgens in elkaar te zetten. In de muren zijn een soort zigzag patronen toegepast. Dit moet voor extra stevigheid zorgen om bestand te zijn tegen eventuele aardbevingen.

Besparing
De bouw van het appartement en de villa zorgt volgens WinSun voor minder afval. Dit scheelt tussen de 30 tot 60 procent. De productietijd is verminderd tot 70 procent. Ook levert de bouw een besparing van bijna 80(!) procent op kosten aan werknemers.

Foto’s: WinSun

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.