WinSun 3D-print kantoor in Dubai

WinSun 3D-print kantoor in Dubai

WinSun 3D-print kantoor in Dubai
Het Chinese WinSun liet begin dit jaar vriend en vijand verstelt doen staan door het bouwen van een appartementencomplex en een villa uit een 3D-printer. Het bedrijf start binnenkort met de eerste opdracht buiten China. In Dubai gaat WinSun namelijk een complete kantoorgebouw inclusief interieur 3D-printen.

Het kantoorgebouw is een project van het United Arab Emirates National Innovation Committee. Het committee zocht toenadering bij WinSun om te gaan samenwerken aan de bouw van een 3D-geprint kantoor.

De 3D-printer die gebruikt gaat worden in Dubai, is dezelfde als die WinSun gebruikte voor de bouw van de villa en het appartementencomplex. De printer is maar liefst ruim zes meter hoog en er wordt gebruik gemaakt van plastic, cement en gips. Deze worden allemaal met glasvezel versterkt, zodat het kantoor niet bij de eerste zucht wind omvalt.

Het gebouw moet in 2017 voltooid zijn. In dat jaar wordt namelijk het museum van de toekomst geopend en daar hoort het 3D-geprinte kantoorgebouw ook bij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.