Wonden hechten zonder draad dankzij 3D-Printen

Wonden hechten zonder draad dankzij 3D-Printen

Wonden hechten zonder draad dankzij 3D-Printen
Iedereen heeft het ooit wel eens in zijn of haar leven gehad. Een wond dat gehecht moest worden door een arts. De arts zal eerste de wond verdoven om vervolgens de wond dicht te naaien met naald en draad. Het nadeel hiervan is dat de wond, als die eenmaal genezen is, vaak een lelijk litteken zal achterlaten.

Suture

Mogelijk zal dit in de toekomst volledig verleden tijd zijn dankzij de Suture. Dit bijna volledig 3D-geprint apparaatje moet er voor zorgen dat artsen straks niet meer de patiënt hoeven te hechten met naald en draad. Britse studenten van de Brunel University uit Uxbridge hebben dit apparaatje ontwikkeld.

Het idee achter Suture is het gebruik van high-intensity focused ultrasound (HIFU) om beschadigde huid weer samen te smelten, zonder dat er littekens komen. Er word ook onderzoek gedaan om te kijken of de Suture ooit ook bij operaties toegepast kan worden.

De Suture die door de studenten is ontwikkeld is nog een concept voorbeeld. Na alle waarschijnlijkheid komt het apparaatje pas rond 2030(!) op de markt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.