Zeep printen met de Soap01 3D Printer

Zeep printen met de Soap01 3D Printer
Recycle oude zeepresten en gebruik het als 3D printing materiaal om vervolgens nieuwe zeep mee te printen. Het klinkt onwerkelijk, maar als het aan de mensen van het Britse Wittystore ligt, is het binnenkort realiteit dankzij hun 3D-printer Soap01.

Oude zeep resten worden in de printer gestopt en vervolgens kun je zelf de vorm en kleur kiezen die je wit hebben voor je 3D-geprinte stuk zeep. De 3D-printer print de zeep op dezelfde manier als standaard FDM/FFF-printers werken.

De gesmolten zeep komt uit de printkop die langs de X-as en de Y-as kan bewegen. Daarnaast regelt de printkop de temperatuur van de zeep en legt printkop het stuk zeep neer op het printbed. Het printbed beweegt op de Z-richting om zo het laagje voor laagje te kunnen printen. Terwijl het materiaal geëxtrudeerd wordt, maakt de printer de zeep ook nog eens hard zodra die het bed raakt.

witty-soap01-3dprinter1
Het bovenste gedeelte van de Soap01 3D-printer dient als een soort zeep blender en menger om er de grondstof mee te maken. De makers van de Soap01 3D-printer hebben ook een tweede prototype van de machine in omloop. Deze combineert het 3D-printen met een subtractief proces. Deze 3D-printer snijd figuurtjes uit de stukken zeep. De resten die overblijven kunnen weer hergebruikt worden.

De Soap01 3D-printer zal na alle waarschijnlijkheid nog deze maand worden gelanceerd op Kickstarter. Geïnteresseerden kunnen via de Kickstarter-campagne de printer aanschaffen voor een bedrag van €2500,-. De 3D-printer wordt na verwachting in december van volgend jaar op de markt gebracht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.