Ziekenhuis gaat 3D-printen met weefsels

Ziekenhuis gaat 3D-printen met weefsels

Ziekenhuis gaat 3D-printen met weefsels
De Queensland University of Technology (QUT) in Brisbane (Australië) bouwt een ‘biofabricage’-afdeling in het academische ziekenhuis van de universiteit. Hier kunnen doctoren en onderzoekers technologie ontwikkelen om kraakbeen, botten en ander menselijk weefsel te modelleren en te 3D-printen.

De afdeling zal twee verdiepingen van het ziekenhuis beslaan en zal de nieuwste weefselfabricage-technieken gebruiken, bestemd voor chirurgische ingrepen. “Dit wordt de eerste keer dat een biofabricage-instituut op dezelfde locatie is gevestigd als een topziekenhuis”, aldus Cameron Dick, de Australische Minister van Volksgezondheid.

Ziekenhuis van de toekomst

Volgens Dick is de visie voor de toekomst van ziekenhuizen dat er een 3D-printer in iedere operatiekamer staat, waarmee indien nodig weefsels geprint kunnen worden.

De techniek staat nog wel in de kinderschoenen, maar samen met de twee Amerikaanse universiteiten Harvard en Wake Forest wil QUT een voortrekkersrol vervullen op het gebied van 3D-printen van weefsels en medische implantaten. Lees hier verder

(Foto: QUT Institute of Health and Biomedical Innovation)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.