Zweeds bedrijf wil 3D-geprinte huizen op het water

Zweeds bedrijf wil 3D-geprinte huizen op het water

Zweeds bedrijf wil 3D-geprinte huizen op het water
Een Zweeds bedrijf is bezig een woonproject te starten op het water. De huizen die er komen te staan, zullen worden gemaakt met 3D-printers. Het bedrijf Belatchew Arkitekter, en de studio van het bedrijf, Belatchew Labs, wil een 3D geprinte wijk op het water te creëren. Belatchew Arkitekter kiest er bewust voor om huizen te bouwen op het water, omdat water vele voordelen biedt als bruikbare energiebron.

Jongeren zullen volgens het bedrijf de doelgroep worden om de huizen straks te gaan betrekken. Doel is om de huisvesting van jongeren te verhogen. Bovendien wordt het project gesteund door de Zweedse Nationale Raad voor huisvesting. De woningen worden zo gebouwd, dat het perfect zal passen in de omgeving. De huizen die voor dit project worden gebouwd, zullen worden gemaakt van eerder gebruikte beton. De 3D-printers zullen de rest doen.

Hergebruik beton

Doordat Belatchew Arkitekter hergebruik maakt van beton, maakt het bedrijf veel minder afval. Het gaat hier immers ook om een groen project. Er kleven wel wat nadelen aan dit project. Het bouwen op water. We moeten er met z’n allen er ook niet voor zorgen dat er overal op het water huizen zullen worden gebouwd. Het is nog niet bekend wanneer er precies gestart zal worden met het bouwen van de huizen in Zweden.

Het bouwen van huizen die in zijn geheel is gemaakt met 3D-printen, is niet iets nieuws. Zo is er een bedrijf in China dat tien huizen bouwt in 24 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.